slm.adım hasan malatyanın doğanşehir ilcesinde yaşıyorum.internet ortamından verdiğiniz bu bilgiler için teşekur ederim.benim 15 yaşında 120 kök ceviz ağacım var.bu ağaclar aşızız yerli hekimhan cevizleri.bu ağaclar meyveye yatmıyor.ağaç başına ancak 5kg ceviz alabiliyorum.ağacların meyveye yatmaları icin öneriniz varmı .saygılar noyan abi
ÖNCELİKLE DETAYLI TOPRAK TAHLİLİNİ YAPTIRIP, BANA ULAŞTIRIRSAN, SANA DAHA DOĞRU YARDIMCI OLMA ŞANSIM OLUR.
TOPRAK NUMUNELERİNİ NASIL ALACAĞIN, ” TOPRAK NUMUNESİ ” ANA KONU BAŞLIĞINDA BULABİLİRSİN.
AYRICA; TAHLİLİNİ MUTLAKA DETAYLI YANİ ” MİKRO ELEMENTLER ” DAHİL YAPTIRMALISIN.
SELAMLAR…
Benim de 2008 yılında diktiğim 100 adet şebin var.Sitenizi çok beğendim emeğinize sağlık. Bundan böyle takıldığım konuları buradan takip edeceğim.TEŞEKKÜRLER.
SAYIN BİNGÖL,
DİJİTAL CEVİZ KİTABININ,İHTİYAÇLARINIZA CEVAP VEREBİLDİĞİNE MEMNUN OLDUM…
100 AĞAÇLIK(SANIRIM AĞAÇ OLMUŞTUR:)) BAHÇENİZİN BAKIM PROGRAMINI BURADAN(” CEVİZ BAKIM PROGRAMI:MAYIS-HAZİRAN VS.VS.VS) TAKİP ETMENİZİ ÖNERİRİM…
BUNUN DOĞRU UYGULAMASI İÇİN,ÖNCELİKLE TOPRAK TAHLİLİNİZİ YAPTIRMANIZI VE BUNU SEZON BAŞLAMADAN(NİSAN AYINDAN),ÖNCE HER SENE YAPTIRMANIZI ÖNERİRİM…
YAPTIRDIĞINIZ TAHLİL SONUÇLARINIZI, ” TOPRAK TAHLİL KRİTERLERİ ” SAYFASINDA KIYASLAYINIZ…
VE BUNA GÖRE ” BİTKİ BESLEME PROGRAMINIZI ” YAPMANIZI AYRICA TAVSİYE EDERİM…
AYRICA, HER SENE TEMMUZUN İLK HAFTASINDA ” YAPRAK TAHLİLİNİZİ ” YAPTIRARAK(BU KONUDAKİ BİLGİ, “yaprak tahlil kriterleri ” SAYFASINDA MEVCUTTUR),
BİTKİ BESLEME PROGRAMINIZI REVİZE ETMENİZ HUSUSUNU DA HATIRLATIRIM…
HALA,DESTEĞE İHTİYACINIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSANIZ DA; MAİL ADRESİMİZ VE TELEFONUMUZ HER ZAMAN ÇEVİRİM İÇİNDEDİR…
SELAMLAR…
sn. Yıldıran öncelikle sizi tebrik ederim ,çok başarılı ve bilgilendirici bir site yapmışsınız.sn yıldıran ceviz ağaçların dibine yabani ot mücadelesi için malçlama tavsiye etmişsiniz lakin damlama borusunu malçlamanın üzerine koymuşsunuz bu şekilde ceviz sulanabilirmi yada malç su geçiren bir malzememidir yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.
MALÇ MALZEMESİ, SU GEÇİRGENLİĞİ OLAN, UZUN ÖMÜRLÜ BİR MALZEMEDİR.ONUN İÇİN DAMLAMA SİSTEMİNİN, MALÇ ÜZERİNDE OLMASININ OLUMSUZ BİR TARAFI YOKTUR.
SELAMLAR
Değerli noyan bey Bendeniz 17 sene önce ÇORUM Oguzlar cevizi tavsiye üzerine şu an da 35 ağaçtan oluşan bir bahçe kurdum. Ağaçlarımı üretimi bana göre çk ii ama ama bu sene randımanım oldukça düştü yani geçen seneler 1 kğ kabuklu cevizden 550 gr iç alırken bu sen 460 gr aldım. Ama gelişmede bir sorum görmedi. fakatttt kırıp iç yaparken cevizimin 3/2 sini esmerleşleştiğini aşağı yukarı %10 civarın buruşuk yani boş gelişemediğini gördüm çok üzüldüm tabiki ben şahşen suyun yetersiz geldiğini düşünüyorum . ilaçlamalar tam yaptım. bordo bulamacı maneb M 22 iç kurdu için karaleke için ilaşlarda yaptım veriğim bilgi yeterlei olazsa resimde gönderebiliri. Saygılarımla.
MEYVE KALİTESİ, SEZONUN İKLİMSEL ETKİLERİNE GÖRE DEĞİŞKENLİK GÖSTEREBİLMEKTEDİR.BU ETKİLER,SİTEMİZDEKİ AYLIK BAKIM PROGRAMLARININ EKSİKSİZ UYGULANMASI SONUCU, MİNİMİZE EDİLEBİLİR.MEYVE PÖRSÜMESİ, KARAMASI VE İÇ RANDIMAN DÜŞÜKLÜĞÜ, SULAMANIN EKSİK UYGULANMASI SONUCU OLABİLECEĞİ GİBİ,GÜNEŞLENME ŞİDDETİ, MANTARİ HASTALIKLAR, ERKEN HASAT(PÖRSÜME-BURUŞUKLUK), GEÇ HASAT(İÇ KARARMASI) GİBİ ETKENLERDEN DE OLABİLECEĞİ GÖZ ARDI EDİLMEMELİDİR.BUNUN İÇİN ” GÖZLEM KAYIT DEFTERİ”‘NİN TAM VE ZAMANINDA TUTULUP, KONTROL ALTINDA TAKİP EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.
SELAMLAR
Sayın noyan bey ilginiz için teşekkürler. sizlere her adımımı anlatmak istiyorum olurmu acap. ayrıca sizlerden toros 1 veya 2 onbir adet salkım ceviz aldık bu sene 4. senesi ama bir adet bile olmadı nedendir acap bi açıklamanız olacakmıdır saygılarımla.
BU SENE İLK MEYVELERİNİZİ GÖRMENİZ GEREKİRDİ.
ANCAK, GEREK AĞAÇ GELİŞİMİ VE GEREKSE DE MEYVE TUTUMU VE VERİMİN TEMELİ, AĞACIN FORMU(EBADI) VE BİTKİ BESLEME PROĞRAMI İLE BİRE BİR İLİŞKİLİDİR.
CEVİZ AĞAÇLARINIZIN 4.SENESİNDEKİ FORMU; EN AZ 10 CM GÖVDE ÇAPINA VE EN AZ 3 MT İZDÜŞÜM ÇAPINA VE EN AZ 50-60 DAL SAYISINA ULAŞMIŞ OLMASI GEREKLİYDİ.
ŞU ANDAKİ AĞAÇLARINIZIN FORMU BUNA UYUYOR MU BİLEMİYORUM.
DAHA ÖNCE DE SÖYLEDİĞİM GİBİ, ANA UNSUR BİTKİ BESLEME PROĞRAMIDIR.
BU KONU DA WEB SİTEMİZDE ANLATILDIĞI GİBİ, DETAYLI TOPRAK VE SU TAHLİLİ İLE BAŞLAR VE AYLIK BAKIM PROGRAMI İLE DE DESTEKLENİR.
SAYGILARIMIZLA,
değerli noyan bey tedaş benim dört ağaç ceviziömi kesti bunlara değer nasıl konuyor ve ağaçlar 10 yaşında verim de hersene artmaya başlamıştı birde yüksek gerilim hattı çevresinde kaçmetreye kadar zarar veriyor onu öğrenmek istiyorum
Noyan bey öncelikle size çok teşekkür ederim paylaşmış olduğunuz değerli bilgilerinizden dolayı. Noyan bey size sorum İstanbul tuzlada aşırı derecede verimsiz toprağa sahibim hatta toprakta sayılmaz ,çünkü kanal boşluklarını doldurmak için kullanılan sarı renkte stabilize dir bahçem ben burada ceviz yetiştirmek istiyorum kepçe ile 1.5mt eninde 1mt derinliğinde çukurlar açtırdım ve içine toprak doldurttum Noyan bey bu çukurlar chandler cevizi için yeterlimidir ? saygılarımla.
SAYIN EKŞİOĞLU,
BU EBATTAKİ BİR FİDAN ÇUKURU, CEVİZİN 4-5 YAŞINA GELİNCEYE KADARKİ GELİŞMESİNE YETERLİ OLACAKTIR.ONDAN SONRAKİ YILLARDA, GEREK ÇUKUR İÇİ TOPRAĞINIZIN, GEREKSE DE ÇUKUR DIŞINDA KALAN ORİJİNAL TOPRAĞINIZIN ” DETAYLI TOPRAK TAHLİLLERİNİ ” YAPTIRARAK GEREKLİ TOPRAK ISLAH MÜDAHALELERİ YAPILMALIDIR.
HER İKİ TAHLİLİ DE ŞİMDİDEN YAPTIRIP BANA GÖNDERİRSENİZ, TOPRAK ISLAHI, BİTKİ BESLEME PROGRAMI, SULAMA PROGRAMI VE İLAÇLAMA TAKVİMİNİZİ SİZE GÖNDERME İMKANIM OLUR.
noyan bey yeni bir ceviz bahçesi kurmak istiyorum 100 150 ağaçlık bi yer kırsal kesim 1400 rakım civarında yükseklik kısmen sulanır soğuğa karşı dayanıklı ceviz çeşitinden önerirseniz sevinirim yer : konya bozkır torosların kuzeyi alanya yaylalarının ters yüzü bilgilendirirseniz teşekkür ederim saygılarımla
Sn. yıldıran 2012 aralık ayında 30 adet chandler tipi açık kök ceviz aldım toprağım verimsiz olduğundan bunları saksılara diktim daha sonra kepçe ile çukurları açıp 2013 ün kasım ayında diktim fakat bunların kök gelişimi iyi olmasına rağmen boyları hiç gelişmedi, şimdi bunlara tepe kesimi yapmalımıyım yapacak isem kaç cm den kesmeliyim saygılarımla.
SAYIN EKŞİOĞLU,
İSTEMİŞ OLDUĞUNUZ BİLGİ, WEB SİTEMİZDEKİ ” FORM BUDAMASI ” BÖLÜMÜNDE ANLATILMIŞTIR.SİTE İÇİ ARAMA BUTONUNDAN İLGİLİ SAYFAYI ÇAĞIRARAK OKUYUNUZ.
BEN YİNE DE SİZE ANLATAYIM;
FORM BUDAMASINI YANİ SİZİN ANLAYACAĞINIZ, TEPE BUDAMASI FİDAN BOYU 180 CM YE GELİNCE YAPILIR.TOPRAKTAN İTİBAREN 120 CM FİDAN ETEK ALTINDAN DAL VERDİRİLMEZ. 180 CM DEN SONRA DA SÜRGÜNE İZİN VERİLMEZ.
KISACASI YAN DALLANMALAR 120-180 CM ARASI VERDİRİLİR.
SELAMLAR
Sn. Noyan Bey, web-sitenizi kacinci kez okudugumu saymadim, ama
bu bir gercek , bilhassa üstünde durulmasi gereken bir konu diye düsünüyorum.. Yayinlamis oldugunuz bu bilgiler , hazirlanis, sunum ve bu kadar zahmet… adeta siz bizim doktorumuz oldunuz.. 🙂 her sey icin tekrar tesekkür ederim.. ellerinize, nefesinize bilgilerinize saglik..
Merhaba Sayın Noyan Bey.
Web sitenizi araştırmalarım sonucu tesadüfen buldum. Bugüne kadar karşıma çıkan en faydalı site. Emekleriniz ve faydalı bilgileriniz için şahsım adına çok teşekkür ediyorum.
Ben İzmit/Kocaeli’den yazıyorum. Asıl işim Mali Müşavirim. Ama köy kökenli olduğum için topraktan hiç kopamadım. Aynı zamanda Ceviz üreticisiyim. Şuan yaklaşık 1 ila 5 yaş arasında 4.000 adet ceviz ağacım var. Çeşit olarak 2.500 adet Chandler ve 1.500 adet’ide Howard düşünüyorum.
Toprak tahlili yaptırdım sonuçlarım şöyle;
Derinlik : 0-30 cm
Toprak PH : 7.75
Kill : 70
Tuz : 700
Kireç : 10
Fosfor : 58
Potasyum : 63
O.M : 1,30 (Ne anlama geliyor açıklarımsınız lütfen!…)
Ayrıca Toprak PH’ını nasıl düşürebilirim.
Tarım İl Müdürlüğünün önerisi şu: Ağaç başına sadece A.Sülfat %21 (Şeker Gübre) Ağaç başı 2 kg. 5 yaş için.
Yukarıdaki tabloyu değerlendirip bilgilendirir misiniz lütfen.
Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla.
İyi çalışmalar ve işlerinizde başarılar dilerim.
Cemal Özcan
Üretici/Mali Müşavir
05413231525 cozcan@live.com
Ph’INIZ OLMASI GEREKENDEN 7,5 KAT YÜKSEKTİR(OPTİMUM DEĞERLER, SİTEMİZDE” TOPRAK TAHLİLİ KRİTERLERİ ” KONU BAŞLIĞINDA ANLATILMIŞTIR)
Ph’NIZI 7 SEVİYESİNE ÇEKMEMİZ GEREKİR, BUNUN İÇİN MİKRONİZE SIVI KÜKÜRT UYGULAMASI YAPMANIZ GEREKİR.
O.M’; ORGANİK MADDE MİKTARIDIR VE % 5 SEVİYESİNE ÇEKMEK İÇİN DE, HER YIL MAYIS VE KASIM AYLARINDA AĞAÇ BAŞINA 4-5 KG LEONARDİT ESASLI GÜBRE KULLANMANIZI ÖNERİRİM.
DEMİR, ÇİNKO, BOR, MANGAN, GİBİ MİKRO ELEMENT DEĞERLERİ YOK.
SONUÇTA SİZİN YAPABİLECEĞİNİZ EN DOĞRU ŞEY,
MART ORTALARINDA ARAZİNİZDEKİ AĞAÇLARI TEMSİL EDECEK BİR KLAVUZ AĞAÇ SEÇİN VE BUNU İŞARETLEYİNİZ, BU AĞACIN DAL İZ DÜŞÜMÜNDEN VE 40 CM DERİNLİĞİNDEN 1 KG TOPRAK ALARAK, MİKRO ELEMENTLER DAHİL OLMAK ÜZERE DETAYLI TAHLİL ETTİRİNİZ.SONUÇLARI BANA GÖNDERİRSENİZ BEN SİZE; SEZONLUK,
1- TOPRAK ISLAH PROGRAMINIZI,
2- BİTKİ BESLEME PROGRAMINIZI,
3- SULAMA REJİMİNİZİ VE
4- İLAÇLAMA PROGRAMINIZI,
Noyan bey,naçizene bilgilerimi sizin sayfanızdan affınıza sığınarak paylaşmak istiyorum. Cevizin sağlığımıza destek olarak,kanda (eritrosit) görülen kırmızı kan hücre sayısının (poisitemi) artmasını azaltıp,(oligostemi) kan akışkanlığını düzene koyar.özellikle beyin ve kalp bölgesinde yoğun bulunan atardamarcıklar (arteriyoller) kılcal damarlarda (kapiller) biriken,kireçlenmeyi ( ateri skleroz) çözen en etkili besindir.ve bu semptomları gidermekle olası bunama hastalığını ( alzheimer) ve beyin hasarına bağlı felçliklerin olası riskini düşürür.ve tavsiyem şudur.çocuklarımızın zeka ve düşünce yeteneğini arttırmak için ”günde” en az 3 adet yenilmelidir..saygılarımla.
Noyan bey bu sene diktigim chadler ceviz fidanlarin bir kisminda kuruma sonbahar daki gibi yaprak dökümü oldu ve şu an kuruyorlar sizin dedigini ölçüde suluyorum bakimini yapıyorum ama yinede kuruyorlarama ayni zamanda ve aynı yaşta olan bazilarinda ise hic sorun yok bunun nedeni nedir ogrenebikirmiyim ?
SAYIN EKŞİOĞLU,
DİKMİŞ OLDUĞUNUZ CHANDLER ÇEŞİDİ FİDANLARIN BİR KISMINDA BU SORUN VARSA, YA KÖK SİSTEMİNDE BİR PROBLEM VARDIR VEYA BAKTERİYEL YANIKLIK GİBİ BİR HASTALIĞA MARUZ KALMIŞTIR. ZİRA CHANDLER ÇEŞİDİNİN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİ, BAKTERİYEL YANIKLIKTIR VE BU DA FİDANIN BÜYÜK İHTİMALLE ÖLÜMÜ DEMEKTİR.
SELAMLAR
Noyan bey siteniz için önce teşekkür sonra da tebrik ederim. Gerçekten çok değerli bir çalışma olmuş.
Bir sorum olacak; aylara göre bakım bilgilerinde gübreleme işlemi her hafta için verilmiş. bu bilgileri nasıl anlamamız gerekiyor?
saygılarımla
Sayin Noyan bey 2014 ocak ayinda 100 adet chadler ile 10 adet frengutte diktim ve bunlari nisan ayinda 60 cm tepe vurmasi yaptik fidanlarin gelisimi gayet iyi benim ogrenmek istedigim tepe vurmasi icin 60 cm uygunmu?
SAYIN DAMAR,
BU ÖLÇÜ, FİDANIN KÖK GÜCÜYLE ALAKALIDIR.ANCAK, 60 CM ÇOK ENGİN KALMIŞ.FİDANINIZIN TEK SÜRGÜN BÜYÜMESİNİ SAĞLAYARAK, 180 CM BOYA GELİNCE TEPE KESİMİ YAPIN VE YERDEN 120 CM’YE KADAR DA SÜRGÜN ÇIKMASINA İZİN VERMEYİN.SONUÇTA YAN DALLANMAYI 120-180 CM ARALIĞINDA YAPMIŞ OLURSUNUZ.
SELAMLAR
NOT: DİKTİĞİNİZ ÇEŞİT ÇANAKKALE’YE UYUMLUDUR.
SAYIN DAMAR,
DOĞAL MALÇLAMA İÇİN, EN AZ 5 CM KALINLIĞINDA AĞACIN İZ DÜŞÜMÜNE SERİLMİŞ SAMAN UYGUN OLUR. BUNU DA MART-NİSAN AYINDA YAPARSANIR, MALÇLAMA İŞLEMİ % 90 ORANDA BAŞARILI OLUR.
SELAMLAR…
SAYIN GÖLTAŞ,
TOHUMU YERİNE DİKİP YERİNDE AŞI YAPMAK KAZIK KÖK BAKIMNDAN İYİ BİR YÖNTEM. ANCAK BU DURUMDA FİDANINIZI AŞI ÇAPINA GETİRMEK İÇİN 3-4 YIL BOYUNCA ÇOK İYİ BAKIM YAPMANIZ GEREKTİĞİNİ DE UNUTMAYIN.
TOHUM OLARAK YEREL AĞAÇLARDA ÇETİN CEVİZ OLANINDAN SEÇİNİZ.
SELAMLAR
Sayın YETKİLİ, Tesislerinizi inceledim iftihar ettim.Böyle modern ve bilimsel meyva ,ağaç yetiştiriciliği insanın,bir Türk olarak benim göğsümü kabarttı. Geçtiğimiz günlerde 10 kg mamut cinsi siparişi verdim,hafta başı elime geçti, ambalajı yeni açtım. Gelen ürün resimlediğiniz mamut cinsi ise bir yerde terslik var. Karışık bir ceviz?Bazılarının içi boş gibi sallanıyor.Yarım kilo ceviz kırdım içinde çürükler mevcut. Nerede sizin titizce yaptığınız klasifikasyon? Bir ay önce İstanbul’da el arabasından 2 kg Şili? cevizi aldım , bir tane çürük cıkmadı, kilosu 20 liraydı. Hepsi dolgun,diri. Memleketimin üretimine yardım etmek destek vermek boynumuzun borcu. Ama kilosu 26 liraya çürükleri de olan malı alacak kadar değil. Bol kazançlar. Dr.Engin SEBER Sipariş no : 587230
noyan bey merhaba, benim 20 dönümlük arazimin yaklaşık 15 dönümüne ceviz dikmeyi düşünüyorum. bu damlama sulama sistemi maliyeti ne kadar oluyor mail adresime yazabilirmisiniz, vade oluyor mu, vade olunca ne kadara mal oluyor. İlginize teşekkür ederim
sayın noyan bey kitabınızı okuyorum gerçekten biz ceviz yetiştiricileri olarak çok fayda sağlayacağımız bir kitap emeğiniz ve yardımlarınız için çok teşekkürler. selamlar
Sayın Noyan Bey benim ceviz bahçem Ayaş / Oltan’da 13 dönüm Oğuzlar 77 cevizi dikildi şu anda 1 yaşında ve geçen sene Mart ayında dona maruz kaldılar ancak kendilerini kurtardılar bu sene de böyle bir don olayı olursa ki inşallah olmaz bu konuda ne yapabilirim. saygılar.
SAYIN SEVİNDİ,
CEVİZİN SEZON SÜRGÜNLERİNİN PİŞKİNLEŞMESİ VE SOĞUĞA DAYANIKLILIĞINI ARTTIRMAK İÇİN, MUTLAKA POTASYUM VE AMİNO ASİT KULLANMANIZ GEREKLİDİR.BU DA ANCAK BAKIM PROGRAMI AYLARINDA YAPILABİLECEK BİR UYGULAMA SİNSİLESİDİR.
BU KONULAR, ” SEZONLUK SÜRGÜN KALİTESİ ” SAYFASINDA , ” CEVİZ BAKIM PROGRAMI:AYLAR ” VE ” İLKBAHAR DONLARI ” SAYFASINDA ANLATILMIŞTIR.
SELAMLAR
Sn. Noyan kitabinizda ceviz bakim programinda haftada iki defa 72 lt sulama yapmamiz gerektigini soyluyorsunuz bu cok degilmi? Veya kac yasindaki cevizler icin gecerli yeni dikilen 1 ,2 , 3, bu yastaki fidanlar icinde bu sulama gecerlimidir ? Saygilarimla
SAYIN EKŞİOĞLU,
BAHSETTİĞİNİZ SULAMA TEKRARI VE SU MİKTARI, TEMMUZ VE AĞUSTOS AYLARI İÇİN OLDUĞUNU, SADECE İLGİLİ AYLARIN BAKIM PROGRAMINDA YAZILMIŞ OLDUĞUNU GÖRMÜŞ OLMANIZ LAZIM. BU AYLARDA GEREK TOPRAK VE GEREKSE DE BİTKİDEKİ SU BUHARLAŞMASI MAXİMUMDUR. BU MİKTARLAR, YİNE İLGİLİ SAYFANIN ALTINDAKİ NOTLARDA 1 TOPRAK YAŞLI FİDANLAR İÇİN OLDUĞU DA ANLATILMIŞTIR.
SELAMLAR
noyan bey,
antalya için uygun bir cins arıyorum. soğuklama süresi antalya ortalaması 388 saat. haliyle sadece pikan uygun gibi, çünkü pedro ve chandler 400 saat istiyor en az. yardımcı olursanız sevinirim.
teşekkürlerimle…
selamün aleyküm..
niğde kolsuz civarında bir yer almak durumundayız..
henüz almadığımız için elimizde toprak tahlilimiz de yok..
ama iklim olarak kolsuz soğuğuna dayanıklı bir tür bulabilmemiz mümkün müdür..
chandler, niksar-1, fernor dayanabilirler mi…
sonsuz teşekkürler, minnetler…
Sn . Yıldiran agaclarga güneş yanigina karşı güntozu uygulamasini tavsiye etmissiniz lakin gün tozunu bir türlü bulamadim bunun yerine ağaçların govdelerine kireç ve göz taşı karışımını sürsem faydalı olurmu . Saygilarimla.
Sn. Noyan son olarak ilaclama programinda bakir icerikli ilac ve m-45 icerikli ilac ve streptomycin icerikli ilac bunlarin üçü karistirilir yazmizsiniz, yada ben yazdiginizimi yanlis anladim ? ama bakir icerikli bir ilac baska birseyle karistirilmaz diye ziraatciler beni uyardi sizce bu ilaclar karisabilirmi ve rica etsem bana ilac marka larinida yazabilirmisiniz SAYGILARIMLA.
İyi Günler,Hayırlı Çalışmalar.Bu siteye ilk defa yazıyorum.Ben,tam bir sene önce 100 adet chandler türü ceviz diktim.Sadece dikerken gübre attım.Ondan sonra bugüne kadar hiçbir şey yapmadım.Ne ilaçlama,ne gübreleme,ne budama hiçbir şey yapmadım.Fidanlar tam 1 yıllık oldu.Benim şimdi bu aşamadan sonra neler yapmam lazım?Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz? Cevizler 8×5 olarak dikildi. Ben,bu cevizlerin arasına 2 nci bir ürün yapabilirmiyim ve bana hangi ürünü tavsiye edersiniz? Saygılarımla…
Selam Sayın Noyan bey öncelikle karşılıksız verdiğiniz bu bilgilerden dolayı size çok teşekkür ederim. Ben kimya öğretmeniyim, Zamanımı ve geleceğimi değerlendirme adına, gemde köyüme yatırım olması amacıyla ceviz bahçesi kurma kararı aldım, 6 aylık araştırma sonucunda kafamın çok karıştırdığınıda farkettim. Ankara Kalecik Yeniçöte köyü 1350metre rakım köyün arazisinin genel yönü kuzey cephe. 23 dönüm tarlamızda şuna buğday yetiştiriliyor. Şuan tercih edilecek ceviz türü konusunda Fernor uygun gibi görünüyor. Yalnız benim bilgilerim tamamen teorik. Değerli bilgi ve tecrübelerinize yürüme kararı aldığım bu zun yolda rehberlik ederseniz şerefyad olurum. Sizin özellikle tavsiye edeceğiniz bir tür varmı bu iklim şartlarına. Başka bir husus ta Rekor Gelişim isminde büyümeyi hızlandırman bir ürün reklamı inceledim. Bu konudaki fikrinizi merak ediyorum saygılarımla.
Fidanlarımızı başka firmadan alıp oluşturduğumuz ceviz bahçesindeki fidanlarla ilgili sorunlarımızı, aldığımız firmaya ilettiğimiz halde ne ilgilendiler nede gelip baktılar,nede bilgi verdiler.Telefonla bile muhatap olmadılar.Sizleri tesadüfen internet ortamında görüp telefonunuzu arayarak irtibata geçtim.Beni telefonla bilgilendirip bana en az yarım saatinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.İsteseydiniz size fidanları biz satmadık,aldığınız firmayla irtibata geçiniz diyebilirdiniz.Bu da gösteriyor ki sattığınız fidanların arkasında ne kadar durduğunuzu ve takip ettiğinizi. SAYGILARIMLA
Sn. Yıldıran öncelikle size bu siteyi hazirladiginız için çok teşekkür ederim sayenizde bilgi sahibi olduk lakin size bir sorum olacak yabanci otlarla mucadele etmek icin kimyasal ilaç kullanmak istiyorum hangi ayda ve 1 yasindaki ceviz fidanlarinda kullanabilirmiyim . Saygilarimla.
ceviz tohumu satışınız söz konusu olabilir mi? yada piyasa satışı olan bir ürün mü? piyasada satışı varsa güvenerek alabileceğim bir yeri önerebilir misiniz?
Selamlar, Oykunuzu okudum ve etkilendim. Basarılarınızın devamını dilerim. Benim sorum, çok amator olarak ceviz yetiştirmeye başlamak istiyorum. 800 mt yerim var. RAkım 1100-1200 arası. Aşı yapılmış fidan ihtiyacım var. Doğru mu hareket ediyorum bilmiyorum ama bu iş beni kendine çekiyor. En azından haftasonları yararlı bir iş yapmak istiyorum. Değerli fikirlerinizi bekliyorum Noyan bey
Noyan Bey çok güzel ve faydalı bir site yapmışsınız. Verdiğiniz emek için teşekkürler. Bu yıl İzmir’de 250 ağaçlık bir ceviz bahçesi oluşturduk. Her ne kadar asıl mesleğim ziraat olmasa da bu işi zevk alarak yapmaktayım. Bu bahçede yer alan fidanları da burada yer alan bilgiler ışığında yetiştirmeye çalışacağız. Tekrardan bilgiler için teşekkürler. İzmir’e geldiğinizde sizleri misafir etmek isteriz. Kolaylıklar dilerim.
Öncelikle sanal alemi bilgi çöplüğü olarak kullanmadığınız için size çok teşekkür ederim ve çok değerli bilgilerinizi paylaştığınız için size, hak eden birine saygılarımı sunmaktan mutluluk duyarım.İyiki varsınız
sayın Noyan,
verdiğiniz bilgiler çok faydalı teşekkür ederim.
izniniz olursa bir kaç soru sormak isterim.
x su konusunda yeni dikilen ağaçların yaşına göre sulama miktarını ve sudeposunun özelliklerini bizlere aktarabilirmisiniz ( beton- polyester hangisi tercih edilmeli ve büyüklüğü)
x Altay ceviz diye birşey var. fikrinizi alabilirmiyiz.
Edirne Uzunköprüde 5 dönümlük bir araziyi ceviz ekmeyi düşünüyorum.
toprak numunelerini tahlile verdim ünümüzdeki hafta sonuçlar çıkacak.
çeşit olarak ne önerirsiniz.
bir de ahır gübresi hazırlanması konusunda sönmemiş kireç yerine tarım kireçi kullana bilirmiyiz?
sitedeki faydalı bilgiler için de teşekkür edeim.
sn noyan bey şimdiye kadar internette bir çok kafa karıştırıcı bilgi ile karşılaştım fakat sizin siteniz kadar net bilgi veren ile karılaşmadım teşrkkürle elinize sağlık ama şu varki bu siteden önceki sitelerden öğrendiğim bilgiler ile dikmiş olduğum ceviz fidanlarından 3 yaşına girmesine ramen bir sonuç alamadım toprak tahliili yaptır dım ph 8 bor 186 demir 1,3 tuzsuz kumsuz hafif alkalik bide bizim oradaa kükürtlü su çıkıyor önerirmisiniz yada bana bu kıtaptan yediye eder mişsiniz ceviz bahçesini daya geliştireceğim
sayın Noyan Yıldıran yaklaşık 1. gurup 10 (yaşlar 25 -10) ve 2.gurup 25 adet 2-3 yaşında yerli ceviz ağacım var hepsini aşıladım. 1. guruptan 5 tane tuttu 2 m sürgün verdi 2. guruptan 2 tane tuttu. çok üzüldümacı verdim onlara serbest bıraktım hep yabani filiz verdiler ne yapayım ticari değil amatörce ilgileniyorum . abi bana kalem gönderebillrmisin parası peşin
Merhabalar Sayın Noyan Yıldırhan,
İnsanlara bu kadar bilgi karışıklığının olduğu bir ortamda yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Çok yoğun olduğunuzu görüyorum eğer zamanınız olurda cevaplarsanız sevinirim. Ben Memurum, yaklaşık 1 yıldır ceviz yetiştiriciliği hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum. Mersinde Ceviz bahçesi kurma fikrim var yaklaşık 120.000 tl civarında bir para ile yatırım yapmak istiyorum (Arazi maliyetide içinde olacak). Ben sizinle mutlaka yüzyüze görüşmek istiyorum ama genel bir bilgi almak istedim bu para ile kaç dekarlık bir yatırım yapılabilir ve mevki olarak Mersinde nereyi önerirsiniz, nerede daha iyi verim alabiliriz, önerdiğiniz yerler var mıdır. Teşekkürler.
Merhaba Sayın Noyan Yıldıran
Öncelikle verdiğiniz güzel bilgiler için teşekkür ederim. Benim merak ettiğim şey şu: Aşı çeşitlerini çok güzel anlatmışsınız. (zımbalı yongalı, zımbalı kalem vb.) Bu aşılarınız durgun aşı mı, sürgün aşı mı? Fotoğraflar 29 Ekim”de çekilmiş.
Diğer bir konuda da fikrinizi almak isterim. İzmir-Tire’de ovada bulunan arazime (taban olduğu için) 8 x 8 chadner cevizi diktim 15 Şubat 2015’te. Bazı arkadaşlarım sıra üzerine birer tane daha dikmemi istiyorlar. Sıra üzeri 4m , sıralar arası 8m olsun diyorlar. Siz bu konuda ne önerirsiniz. Teşekkürler.
SAYIN BENLİ, AŞININ DURGUN AŞI OLUP OLMAYACAĞINI BELİRLEYEN UNSUR, AŞI TARİHİDİR. ÖRNEĞİN AŞINIZI ERKEN SONBAHARDA YAPARSANIZ, DURGUN YANİ (UYURGÖZ) OLUR VE MÜTEAKİP VEJETASYON DÖNEMİNDE ÇALIŞMAYA BAŞLAR.DİKİM ARALIĞI OLARAK DA 8X4 UYGUN OLACAKTIR.SIRA ÜZERİNDEKİ FİDANLARIN ARASINA BİRER TANE DAHA DİKİNİZ. BÖYLELİKLE DEKARINIZA 31 AĞAÇ SIĞAR. SELAMLAR….
Merhaba Noyan bey;
İnternet sitenizi çok begendım tebrık edıyorum.
Benim sorum Adana Çevlik köyünde 5 dönüm tarlam var buraya ceviz agacı dikmek istiyorum profesyonel biri değilim ama hava sartları ve ıklım konusunda bilğim olmadıgı ıcın hangı cevızı dıksem bilemedim bu konuda yardımcı olabılırmısınız acaba kısın -5 gormuyor yazın ıse 28 dereceyı gecmıyor hava sıcaklıgı sıs hıc olusmaz.
Sayın Noyan Yıldıran benim sorunum da aynı kararma.Fakat yeşil kabuğu çatlamadan topladığım zaman cevizden ayırmak zor oluyor. Bu konuda bizi bilğilendirirseniz sevinirim.Teşekkürler
Merhaba Noyan bey Göndermiş olduğum toprak analiz raporunu inceledikten sonra telefonla arayıp rapor sonucunun artı ve eksi yönlerini, arazi yüksekliğinin ,yabancı ceviz çeşitlerinin ve toprağın iyileştirilmesi için yapılacak çalışmaları örnekler vererek anlattığı için kendisine teşekkür ederim.İyiki varsınız. Sevgi ve selamlar.
Sayın noyan bey merhaba
Ben bu 12 ayın ortalarında chandler veviz dikimi yapacağım
90 adet dikeceğim
Toprak analizimi yaptırdım
İsterseniz size gönderebilirim
Ceviz çukurlarımı 2 ay önce kepceyle kazdırdım
Toprak analazimi göndersem yatdımco olurmusunuz
Teşekkürler
Merhaba Noyan bey Benim 200 ağaçlı chandler cinsi 7 yaşında ceviz bahçem var.İki yıldır cevizler içini doldurmuyor ve içleri siyah.Toprak analizi sonuçlarına göre Erken ilk baharda ağaç başına A. NİTRAT %26 lık 350 gram, Yine erken ilk baharda POTASYUM SÜLFAT 300 gram ağaç başına ve meyve bağlamada A.NİTRAT %26 lık 300 gram ağaç başına önerdiler.Ben istenilen gübreleri uyguladım.Analiz sonuçları:potasyum:27,11,fosfor:18,32,kireç:0,40, organik madde:0,5959,toplam tuz:0,0032,ph:6,66,saturasyon% 31,9 Benim bahçem Balıkesir /Ayvalık-Altınovada.Sulamayı baraj suyu ile salma yapıyorum.Toprak yüzeyden itibaren 35 cm milil toprak altı kumlu toprak.Sulamayıda 10 günde bir yaptım.Cevizlerin genel olarak sürgünleri normal. sulama,gübreleme ve diğer konularda ne yanlışlıklar yapıyorumki sonuç hüsran oluyor. Bilgisini esirgemeyen size olan cesaretim ve güvenimden dolayı sizden yardım bekliyorum.Çok teşekkür ediyorum.Herşeyiniz gönlünüzce olsun.Selamlar.
Son sorum ise arazi drenajı ile ilgil. Arazinin dreneja ihtiyacı olup olmadığı nasıl anlaşılır. Kazılan profil çukurlarından birine su doldurup suyun boşalma süresini ölçmek mantıklı bir yöntem olur mu ?
Noyan bey, Dijital Ceviz Kitabınız harika olmuş. Elinize emeğinize sağlık. Buradan alacağınız sevap size yeter. Allah emeğinizi boşa vermesin. Sağlık-sıhhat ve bol kazanç diliyorum.
hilmi kılıç
Ara 20, 2012abi msjn alır almaz baktım sen işini gerçekten hakkını vererek ve bilerek yapıyorsun sen bir dahisin SAYGILARIMLA cevizci33@ttmail.com
Noyan YILDIRAN
Ara 20, 2012Bu dijital ceviz kitabı,sen de dahil, ” cevizseverlere sevgilerle “…
Mahmut DAG
Ara 26, 2012Noyan Abi’m, Bilgi ve fayda dolu bu güzel calışmandan ötürü tebrik ederim.Eline,diline saglık abi. SAYGİLAR
hasan genc
Mar 06, 2013slm.adım hasan malatyanın doğanşehir ilcesinde yaşıyorum.internet ortamından verdiğiniz bu bilgiler için teşekur ederim.benim 15 yaşında 120 kök ceviz ağacım var.bu ağaclar aşızız yerli hekimhan cevizleri.bu ağaclar meyveye yatmıyor.ağaç başına ancak 5kg ceviz alabiliyorum.ağacların meyveye yatmaları icin öneriniz varmı .saygılar noyan abi
Noyan YILDIRAN
Mar 22, 2013SAYIN GENÇ,
ÖNCELİKLE DETAYLI TOPRAK TAHLİLİNİ YAPTIRIP, BANA ULAŞTIRIRSAN, SANA DAHA DOĞRU YARDIMCI OLMA ŞANSIM OLUR.
TOPRAK NUMUNELERİNİ NASIL ALACAĞIN, ” TOPRAK NUMUNESİ ” ANA KONU BAŞLIĞINDA BULABİLİRSİN.
AYRICA; TAHLİLİNİ MUTLAKA DETAYLI YANİ ” MİKRO ELEMENTLER ” DAHİL YAPTIRMALISIN.
SELAMLAR…
KAAN BİNGÖL
Nis 25, 2013Benim de 2008 yılında diktiğim 100 adet şebin var.Sitenizi çok beğendim emeğinize sağlık. Bundan böyle takıldığım konuları buradan takip edeceğim.TEŞEKKÜRLER.
Noyan YILDIRAN
Nis 25, 2013SAYIN BİNGÖL,
DİJİTAL CEVİZ KİTABININ,İHTİYAÇLARINIZA CEVAP VEREBİLDİĞİNE MEMNUN OLDUM…
100 AĞAÇLIK(SANIRIM AĞAÇ OLMUŞTUR:)) BAHÇENİZİN BAKIM PROGRAMINI BURADAN(” CEVİZ BAKIM PROGRAMI:MAYIS-HAZİRAN VS.VS.VS) TAKİP ETMENİZİ ÖNERİRİM…
BUNUN DOĞRU UYGULAMASI İÇİN,ÖNCELİKLE TOPRAK TAHLİLİNİZİ YAPTIRMANIZI VE BUNU SEZON BAŞLAMADAN(NİSAN AYINDAN),ÖNCE HER SENE YAPTIRMANIZI ÖNERİRİM…
YAPTIRDIĞINIZ TAHLİL SONUÇLARINIZI, ” TOPRAK TAHLİL KRİTERLERİ ” SAYFASINDA KIYASLAYINIZ…
VE BUNA GÖRE ” BİTKİ BESLEME PROGRAMINIZI ” YAPMANIZI AYRICA TAVSİYE EDERİM…
AYRICA, HER SENE TEMMUZUN İLK HAFTASINDA ” YAPRAK TAHLİLİNİZİ ” YAPTIRARAK(BU KONUDAKİ BİLGİ, “yaprak tahlil kriterleri ” SAYFASINDA MEVCUTTUR),
BİTKİ BESLEME PROGRAMINIZI REVİZE ETMENİZ HUSUSUNU DA HATIRLATIRIM…
HALA,DESTEĞE İHTİYACINIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSANIZ DA; MAİL ADRESİMİZ VE TELEFONUMUZ HER ZAMAN ÇEVİRİM İÇİNDEDİR…
SELAMLAR…
KAAN BİNGÖL
Nis 25, 2013Gün tozunu yapraktan gübreylede verebilirmiyiz.
Noyan YILDIRAN
Nis 25, 2013SAYIN BİNGÖL,
GÜNTOZUNU, HER TÜRLÜ YAPRAKTAN UYGULAMANIZDA KULLANABİLİRSİNİZ…
SELAMLAR
FİKRET KILIÇ
Ağu 25, 2013BİLGİ VE TERCÜBENİZLE ÜLKEMİZE VERDİGİNİZ HİZMETİN DEVAMINI DİLER SAYGILAR SUNARIM
Noyan YILDIRAN
Ağu 26, 2013SAYIN KILIÇ,
TEŞEKKÜR EDERİM…
SELAMLAR..
halil ekşioğlu
Eyl 14, 2013sn. Yıldıran öncelikle sizi tebrik ederim ,çok başarılı ve bilgilendirici bir site yapmışsınız.sn yıldıran ceviz ağaçların dibine yabani ot mücadelesi için malçlama tavsiye etmişsiniz lakin damlama borusunu malçlamanın üzerine koymuşsunuz bu şekilde ceviz sulanabilirmi yada malç su geçiren bir malzememidir yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.
Noyan YILDIRAN
Eyl 29, 2013SAYIN EKŞİOĞLU,
MALÇ MALZEMESİ, SU GEÇİRGENLİĞİ OLAN, UZUN ÖMÜRLÜ BİR MALZEMEDİR.ONUN İÇİN DAMLAMA SİSTEMİNİN, MALÇ ÜZERİNDE OLMASININ OLUMSUZ BİR TARAFI YOKTUR.
SELAMLAR
Muttalip UZUNMuttalipuzun
Eyl 28, 2013Değerli noyan bey Bendeniz 17 sene önce ÇORUM Oguzlar cevizi tavsiye üzerine şu an da 35 ağaçtan oluşan bir bahçe kurdum. Ağaçlarımı üretimi bana göre çk ii ama ama bu sene randımanım oldukça düştü yani geçen seneler 1 kğ kabuklu cevizden 550 gr iç alırken bu sen 460 gr aldım. Ama gelişmede bir sorum görmedi. fakatttt kırıp iç yaparken cevizimin 3/2 sini esmerleşleştiğini aşağı yukarı %10 civarın buruşuk yani boş gelişemediğini gördüm çok üzüldüm tabiki ben şahşen suyun yetersiz geldiğini düşünüyorum . ilaçlamalar tam yaptım. bordo bulamacı maneb M 22 iç kurdu için karaleke için ilaşlarda yaptım veriğim bilgi yeterlei olazsa resimde gönderebiliri. Saygılarımla.
Noyan YILDIRAN
Eyl 29, 2013SAYIN UZUN,
MEYVE KALİTESİ, SEZONUN İKLİMSEL ETKİLERİNE GÖRE DEĞİŞKENLİK GÖSTEREBİLMEKTEDİR.BU ETKİLER,SİTEMİZDEKİ AYLIK BAKIM PROGRAMLARININ EKSİKSİZ UYGULANMASI SONUCU, MİNİMİZE EDİLEBİLİR.MEYVE PÖRSÜMESİ, KARAMASI VE İÇ RANDIMAN DÜŞÜKLÜĞÜ, SULAMANIN EKSİK UYGULANMASI SONUCU OLABİLECEĞİ GİBİ,GÜNEŞLENME ŞİDDETİ, MANTARİ HASTALIKLAR, ERKEN HASAT(PÖRSÜME-BURUŞUKLUK), GEÇ HASAT(İÇ KARARMASI) GİBİ ETKENLERDEN DE OLABİLECEĞİ GÖZ ARDI EDİLMEMELİDİR.BUNUN İÇİN ” GÖZLEM KAYIT DEFTERİ”‘NİN TAM VE ZAMANINDA TUTULUP, KONTROL ALTINDA TAKİP EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.
SELAMLAR
Muttalip UZUNMuttalipuzun
Eki 09, 2013Sayın noyan bey ilginiz için teşekkürler. sizlere her adımımı anlatmak istiyorum olurmu acap. ayrıca sizlerden toros 1 veya 2 onbir adet salkım ceviz aldık bu sene 4. senesi ama bir adet bile olmadı nedendir acap bi açıklamanız olacakmıdır saygılarımla.
Noyan YILDIRAN
Eki 10, 2013SAYIN UZUN,
BU SENE İLK MEYVELERİNİZİ GÖRMENİZ GEREKİRDİ.
ANCAK, GEREK AĞAÇ GELİŞİMİ VE GEREKSE DE MEYVE TUTUMU VE VERİMİN TEMELİ, AĞACIN FORMU(EBADI) VE BİTKİ BESLEME PROĞRAMI İLE BİRE BİR İLİŞKİLİDİR.
CEVİZ AĞAÇLARINIZIN 4.SENESİNDEKİ FORMU; EN AZ 10 CM GÖVDE ÇAPINA VE EN AZ 3 MT İZDÜŞÜM ÇAPINA VE EN AZ 50-60 DAL SAYISINA ULAŞMIŞ OLMASI GEREKLİYDİ.
ŞU ANDAKİ AĞAÇLARINIZIN FORMU BUNA UYUYOR MU BİLEMİYORUM.
DAHA ÖNCE DE SÖYLEDİĞİM GİBİ, ANA UNSUR BİTKİ BESLEME PROĞRAMIDIR.
BU KONU DA WEB SİTEMİZDE ANLATILDIĞI GİBİ, DETAYLI TOPRAK VE SU TAHLİLİ İLE BAŞLAR VE AYLIK BAKIM PROGRAMI İLE DE DESTEKLENİR.
SAYGILARIMIZLA,
mustafa çatal
Eki 08, 2013değerli noyan bey tedaş benim dört ağaç ceviziömi kesti bunlara değer nasıl konuyor ve ağaçlar 10 yaşında verim de hersene artmaya başlamıştı birde yüksek gerilim hattı çevresinde kaçmetreye kadar zarar veriyor onu öğrenmek istiyorum
Noyan YILDIRAN
Eki 09, 2013SAYIN ÇATAL,
BAHSE KONU AĞAÇLARIN DEĞER TESPİTİ, MAHKEMELER TARAFINDAN TAYİN EDİLEN BİLİRKİŞİ ZİRAAT MÜHENDİSLERİ TARAFINDAN YAPILMAKTADIR.
BUNUN İÇİN, MAHKEMEYE BAŞVURU YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR.
halil ekşioğlu
Kas 02, 2013Noyan bey öncelikle size çok teşekkür ederim paylaşmış olduğunuz değerli bilgilerinizden dolayı. Noyan bey size sorum İstanbul tuzlada aşırı derecede verimsiz toprağa sahibim hatta toprakta sayılmaz ,çünkü kanal boşluklarını doldurmak için kullanılan sarı renkte stabilize dir bahçem ben burada ceviz yetiştirmek istiyorum kepçe ile 1.5mt eninde 1mt derinliğinde çukurlar açtırdım ve içine toprak doldurttum Noyan bey bu çukurlar chandler cevizi için yeterlimidir ? saygılarımla.
Noyan YILDIRAN
Ara 04, 2013SAYIN EKŞİOĞLU,
BU EBATTAKİ BİR FİDAN ÇUKURU, CEVİZİN 4-5 YAŞINA GELİNCEYE KADARKİ GELİŞMESİNE YETERLİ OLACAKTIR.ONDAN SONRAKİ YILLARDA, GEREK ÇUKUR İÇİ TOPRAĞINIZIN, GEREKSE DE ÇUKUR DIŞINDA KALAN ORİJİNAL TOPRAĞINIZIN ” DETAYLI TOPRAK TAHLİLLERİNİ ” YAPTIRARAK GEREKLİ TOPRAK ISLAH MÜDAHALELERİ YAPILMALIDIR.
HER İKİ TAHLİLİ DE ŞİMDİDEN YAPTIRIP BANA GÖNDERİRSENİZ, TOPRAK ISLAHI, BİTKİ BESLEME PROGRAMI, SULAMA PROGRAMI VE İLAÇLAMA TAKVİMİNİZİ SİZE GÖNDERME İMKANIM OLUR.
SELAMLAR
ahmet yıldırım
Kas 27, 2013noyan bey yeni bir ceviz bahçesi kurmak istiyorum 100 150 ağaçlık bi yer kırsal kesim 1400 rakım civarında yükseklik kısmen sulanır soğuğa karşı dayanıklı ceviz çeşitinden önerirseniz sevinirim yer : konya bozkır torosların kuzeyi alanya yaylalarının ters yüzü bilgilendirirseniz teşekkür ederim saygılarımla
Noyan YILDIRAN
Ara 04, 2013SAYIN YILDIRIM,
ARAZİNİZE DİKECEĞİNİZ CEVİZ ÇEŞİDİNİ BELİRLEYEN UNSUR, ” EN DÜŞÜK HAVA SICAKLIĞIDIR.” BU KRİTER, CEVİZ AĞACINIZIN HAYATTA KALMASINI BELİRLER.
BÖLGENİZ ANLADIĞIM KADARİ İLE, KIŞIN EKSİ (-) 20-25 DERECEYİ GÖRMEKTEDİR. BU İKLİMSEL ŞARTLARA UYGUN, TOROS-1, ŞEBİN, BİLECİK, KAMAN ÇEŞİTLERİNİ DİKEBİLİRSİNİZ.
BAŞARILI BİR BAHÇE KURMANIN ANAHTARI, WEB SİTEMİZDEKİ ARAMA BUTONUNA ” YATIRIMIN ALTIN ZİNCİRİ ” YAZARSANIZ, ANAHTAR LİSTE EKRANINIZA GELECEKTİR.
LÜTFEN, BU ZİNCİRE UYARAK HAREKET EDİNİZ.
SELAMLAR
halil ekşioğlu
Ara 18, 2013Sn. yıldıran 2012 aralık ayında 30 adet chandler tipi açık kök ceviz aldım toprağım verimsiz olduğundan bunları saksılara diktim daha sonra kepçe ile çukurları açıp 2013 ün kasım ayında diktim fakat bunların kök gelişimi iyi olmasına rağmen boyları hiç gelişmedi, şimdi bunlara tepe kesimi yapmalımıyım yapacak isem kaç cm den kesmeliyim saygılarımla.
halil ekşioğlu
Ara 18, 2013Sn yıldıran saksılara ekerken tepe kesimi yapmadım ve şuan ki boyları ise 50 ile 80 cm arasındadırlar
Noyan YILDIRAN
Ara 19, 2013SAYIN EKŞİOĞLU,
İSTEMİŞ OLDUĞUNUZ BİLGİ, WEB SİTEMİZDEKİ ” FORM BUDAMASI ” BÖLÜMÜNDE ANLATILMIŞTIR.SİTE İÇİ ARAMA BUTONUNDAN İLGİLİ SAYFAYI ÇAĞIRARAK OKUYUNUZ.
BEN YİNE DE SİZE ANLATAYIM;
FORM BUDAMASINI YANİ SİZİN ANLAYACAĞINIZ, TEPE BUDAMASI FİDAN BOYU 180 CM YE GELİNCE YAPILIR.TOPRAKTAN İTİBAREN 120 CM FİDAN ETEK ALTINDAN DAL VERDİRİLMEZ. 180 CM DEN SONRA DA SÜRGÜNE İZİN VERİLMEZ.
KISACASI YAN DALLANMALAR 120-180 CM ARASI VERDİRİLİR.
SELAMLAR
Turgut Sengün
Oca 05, 2014Sn. Noyan Bey, web-sitenizi kacinci kez okudugumu saymadim, ama
bu bir gercek , bilhassa üstünde durulmasi gereken bir konu diye düsünüyorum.. Yayinlamis oldugunuz bu bilgiler , hazirlanis, sunum ve bu kadar zahmet… adeta siz bizim doktorumuz oldunuz.. 🙂 her sey icin tekrar tesekkür ederim.. ellerinize, nefesinize bilgilerinize saglik..
Noyan YILDIRAN
Oca 24, 2014SAYIN ŞENGÜN,
DİJİTAL CEVİZ KİTABINI BEĞENDİĞİNİZE SEVİNDİM.
” BİLGİ, GÜÇTÜR. ”
LÜTFEN BU GÜCÜ TAKİP ETMEYE DEVAM EDİNİZ.
SELAMLAR
Cemal Özcan
Oca 19, 2014Merhaba Sayın Noyan Bey.
Web sitenizi araştırmalarım sonucu tesadüfen buldum. Bugüne kadar karşıma çıkan en faydalı site. Emekleriniz ve faydalı bilgileriniz için şahsım adına çok teşekkür ediyorum.
Ben İzmit/Kocaeli’den yazıyorum. Asıl işim Mali Müşavirim. Ama köy kökenli olduğum için topraktan hiç kopamadım. Aynı zamanda Ceviz üreticisiyim. Şuan yaklaşık 1 ila 5 yaş arasında 4.000 adet ceviz ağacım var. Çeşit olarak 2.500 adet Chandler ve 1.500 adet’ide Howard düşünüyorum.
Toprak tahlili yaptırdım sonuçlarım şöyle;
Derinlik : 0-30 cm
Toprak PH : 7.75
Kill : 70
Tuz : 700
Kireç : 10
Fosfor : 58
Potasyum : 63
O.M : 1,30 (Ne anlama geliyor açıklarımsınız lütfen!…)
Ayrıca Toprak PH’ını nasıl düşürebilirim.
Tarım İl Müdürlüğünün önerisi şu: Ağaç başına sadece A.Sülfat %21 (Şeker Gübre) Ağaç başı 2 kg. 5 yaş için.
Yukarıdaki tabloyu değerlendirip bilgilendirir misiniz lütfen.
Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla.
İyi çalışmalar ve işlerinizde başarılar dilerim.
Cemal Özcan
Üretici/Mali Müşavir
05413231525
cozcan@live.com
Noyan YILDIRAN
Oca 24, 2014SAYIN ÖZCAN,
DİJİTAL CEVİZ KİTABINI BEĞENDİĞİNİZE SEVİNDİM.
SORULARINIZA GEÇECEK OLURSAK;
Ph’INIZ OLMASI GEREKENDEN 7,5 KAT YÜKSEKTİR(OPTİMUM DEĞERLER, SİTEMİZDE” TOPRAK TAHLİLİ KRİTERLERİ ” KONU BAŞLIĞINDA ANLATILMIŞTIR)
Ph’NIZI 7 SEVİYESİNE ÇEKMEMİZ GEREKİR, BUNUN İÇİN MİKRONİZE SIVI KÜKÜRT UYGULAMASI YAPMANIZ GEREKİR.
O.M’; ORGANİK MADDE MİKTARIDIR VE % 5 SEVİYESİNE ÇEKMEK İÇİN DE, HER YIL MAYIS VE KASIM AYLARINDA AĞAÇ BAŞINA 4-5 KG LEONARDİT ESASLI GÜBRE KULLANMANIZI ÖNERİRİM.
DEMİR, ÇİNKO, BOR, MANGAN, GİBİ MİKRO ELEMENT DEĞERLERİ YOK.
SONUÇTA SİZİN YAPABİLECEĞİNİZ EN DOĞRU ŞEY,
MART ORTALARINDA ARAZİNİZDEKİ AĞAÇLARI TEMSİL EDECEK BİR KLAVUZ AĞAÇ SEÇİN VE BUNU İŞARETLEYİNİZ, BU AĞACIN DAL İZ DÜŞÜMÜNDEN VE 40 CM DERİNLİĞİNDEN 1 KG TOPRAK ALARAK, MİKRO ELEMENTLER DAHİL OLMAK ÜZERE DETAYLI TAHLİL ETTİRİNİZ.SONUÇLARI BANA GÖNDERİRSENİZ BEN SİZE; SEZONLUK,
1- TOPRAK ISLAH PROGRAMINIZI,
2- BİTKİ BESLEME PROGRAMINIZI,
3- SULAMA REJİMİNİZİ VE
4- İLAÇLAMA PROGRAMINIZI,
ÇIKARTIR MAİL ATARIM.
BU SİZİN İÇİN , AMERİKAYI YENİDEN KEŞFETMEMEK OLACAKTIR.
NOT: TAHLİLLERİNİZİ PROFESYONEL TAHLİL LABORATUVARINA YAPTIRIN VE HER YIL AYNI YERE DEVAM EDİN.
SELAMLAR,
KADİR MUTLUOĞLU
Şub 02, 2014Noyan bey,naçizene bilgilerimi sizin sayfanızdan affınıza sığınarak paylaşmak istiyorum. Cevizin sağlığımıza destek olarak,kanda (eritrosit) görülen kırmızı kan hücre sayısının (poisitemi) artmasını azaltıp,(oligostemi) kan akışkanlığını düzene koyar.özellikle beyin ve kalp bölgesinde yoğun bulunan atardamarcıklar (arteriyoller) kılcal damarlarda (kapiller) biriken,kireçlenmeyi ( ateri skleroz) çözen en etkili besindir.ve bu semptomları gidermekle olası bunama hastalığını ( alzheimer) ve beyin hasarına bağlı felçliklerin olası riskini düşürür.ve tavsiyem şudur.çocuklarımızın zeka ve düşünce yeteneğini arttırmak için ”günde” en az 3 adet yenilmelidir..saygılarımla.
Noyan YILDIRAN
Şub 04, 2014SAYIN MUTLUOĞLU,
CEVİZİN SAĞLIĞIMIZ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ HAKKINDA VERMİŞ OLDUĞUNUZ DETAYLI BİLGİLERİ, BİZLERLE PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.
SELAMLAR
halil Ekşioğlu
Tem 15, 2014Noyan bey bu sene diktigim chadler ceviz fidanlarin bir kisminda kuruma sonbahar daki gibi yaprak dökümü oldu ve şu an kuruyorlar sizin dedigini ölçüde suluyorum bakimini yapıyorum ama yinede kuruyorlarama ayni zamanda ve aynı yaşta olan bazilarinda ise hic sorun yok bunun nedeni nedir ogrenebikirmiyim ?
Noyan YILDIRAN
Kas 10, 2014SAYIN EKŞİOĞLU,
DİKMİŞ OLDUĞUNUZ CHANDLER ÇEŞİDİ FİDANLARIN BİR KISMINDA BU SORUN VARSA, YA KÖK SİSTEMİNDE BİR PROBLEM VARDIR VEYA BAKTERİYEL YANIKLIK GİBİ BİR HASTALIĞA MARUZ KALMIŞTIR. ZİRA CHANDLER ÇEŞİDİNİN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİ, BAKTERİYEL YANIKLIKTIR VE BU DA FİDANIN BÜYÜK İHTİMALLE ÖLÜMÜ DEMEKTİR.
SELAMLAR
Murat
Ağu 22, 2014Noyan bey siteniz için önce teşekkür sonra da tebrik ederim. Gerçekten çok değerli bir çalışma olmuş.
Bir sorum olacak; aylara göre bakım bilgilerinde gübreleme işlemi her hafta için verilmiş. bu bilgileri nasıl anlamamız gerekiyor?
saygılarımla
Noyan YILDIRAN
Kas 04, 2014Okuduğunuz, hafta ve tekrardaki gibi.
MEHMET IŞIK
Eyl 01, 2014NOYAN BEY 1450-1500 ORTALAMA RAKIM OLAN BİR YER İÇİN HANGİ TİP CEVİZİ TAVSİYE EDERSİNİZ.TEŞEKKÜRLER
Noyan YILDIRAN
Kas 07, 2014SAYIN IŞIK,
RAKIM SADECE FİKİR VERİR, DOĞRU KRİTER ” METEOROLOJİK VERİLERDİR ” BU KONU, KİTAPTA SİZLERE ANLATILMIŞTIR.
ANCAK E-POSTA ADRESİNİZDEN ANLADIĞIM KADARI İLE SİZ ERMENEK YÖRESİNİ KASTEDİYORSANIZ EĞER, BURAYA TOROS-1, ŞEBİN, KAMAN ÇEŞİTLERİ UYUMLUDUR.
SELAMLAR…
ibrahim Damar
Eyl 20, 2014Sayin Noyan bey 2014 ocak ayinda 100 adet chadler ile 10 adet frengutte diktim ve bunlari nisan ayinda 60 cm tepe vurmasi yaptik fidanlarin gelisimi gayet iyi benim ogrenmek istedigim tepe vurmasi icin 60 cm uygunmu?
Noyan YILDIRAN
Kas 07, 2014SAYIN DAMAR,
BU ÖLÇÜ, FİDANIN KÖK GÜCÜYLE ALAKALIDIR.ANCAK, 60 CM ÇOK ENGİN KALMIŞ.FİDANINIZIN TEK SÜRGÜN BÜYÜMESİNİ SAĞLAYARAK, 180 CM BOYA GELİNCE TEPE KESİMİ YAPIN VE YERDEN 120 CM’YE KADAR DA SÜRGÜN ÇIKMASINA İZİN VERMEYİN.SONUÇTA YAN DALLANMAYI 120-180 CM ARALIĞINDA YAPMIŞ OLURSUNUZ.
SELAMLAR
NOT: DİKTİĞİNİZ ÇEŞİT ÇANAKKALE’YE UYUMLUDUR.
ibrahim Damar
Eyl 20, 2014Sayin Noyan bey dogal malclama icin ne onerirsiniz? Ne zaman yapmamiz gerekir? Saygilar.
Noyan YILDIRAN
Kas 07, 2014SAYIN DAMAR,
DOĞAL MALÇLAMA İÇİN, EN AZ 5 CM KALINLIĞINDA AĞACIN İZ DÜŞÜMÜNE SERİLMİŞ SAMAN UYGUN OLUR. BUNU DA MART-NİSAN AYINDA YAPARSANIR, MALÇLAMA İŞLEMİ % 90 ORANDA BAŞARILI OLUR.
SELAMLAR…
Hamza GÖLTAS
Ara 24, 2014NOYAN BEY 17 DÖNÜM ARAZiM E CEVİZ DiKECEĞiM TAKIM 1400 ÇEKİRDEK DiKiP AÇIKLAMA İSTİYORUM ANAÇ TOHUMLUK OLARAK TAVSİYENİZ NEOLUR AŞI İÇİN OĞUZLAR 77 UYGUN OLURMU KAYSERİDENSELAMLAR.
Noyan YILDIRAN
Ara 25, 2014SAYIN GÖLTAŞ,
TOHUMU YERİNE DİKİP YERİNDE AŞI YAPMAK KAZIK KÖK BAKIMNDAN İYİ BİR YÖNTEM. ANCAK BU DURUMDA FİDANINIZI AŞI ÇAPINA GETİRMEK İÇİN 3-4 YIL BOYUNCA ÇOK İYİ BAKIM YAPMANIZ GEREKTİĞİNİ DE UNUTMAYIN.
TOHUM OLARAK YEREL AĞAÇLARDA ÇETİN CEVİZ OLANINDAN SEÇİNİZ.
SELAMLAR
Engin SEBER
Eki 15, 2014Sayın YETKİLİ, Tesislerinizi inceledim iftihar ettim.Böyle modern ve bilimsel meyva ,ağaç yetiştiriciliği insanın,bir Türk olarak benim göğsümü kabarttı. Geçtiğimiz günlerde 10 kg mamut cinsi siparişi verdim,hafta başı elime geçti, ambalajı yeni açtım. Gelen ürün resimlediğiniz mamut cinsi ise bir yerde terslik var. Karışık bir ceviz?Bazılarının içi boş gibi sallanıyor.Yarım kilo ceviz kırdım içinde çürükler mevcut. Nerede sizin titizce yaptığınız klasifikasyon? Bir ay önce İstanbul’da el arabasından 2 kg Şili? cevizi aldım , bir tane çürük cıkmadı, kilosu 20 liraydı. Hepsi dolgun,diri. Memleketimin üretimine yardım etmek destek vermek boynumuzun borcu. Ama kilosu 26 liraya çürükleri de olan malı alacak kadar değil. Bol kazançlar. Dr.Engin SEBER Sipariş no : 587230
Noyan YILDIRAN
Kas 07, 2014SAYIN SEBER,
BİR TERSLİK VAR DEDİĞİNİZ GİBİ, YANLIŞ YORUMU YANLIŞ YERE GÖNDERDİNİZ SANIRIM.
ZİRA, BİZİM ” MAMUT ” CİNSİ BİR CEVİZ ÜRETİMİMİZ YOK…
Yucel YILDIRIM
Eki 17, 2014noyan bey merhaba, benim 20 dönümlük arazimin yaklaşık 15 dönümüne ceviz dikmeyi düşünüyorum. bu damlama sulama sistemi maliyeti ne kadar oluyor mail adresime yazabilirmisiniz, vade oluyor mu, vade olunca ne kadara mal oluyor. İlginize teşekkür ederim
Noyan YILDIRAN
Kas 07, 2014SAYIN YILDIRIM,
DAMLA SULAMA İLE İLGİLİ MALİYETİNİZİ ÇIKARABİLMEM İÇİN, ARAZİNİZİN ÖLÇEKLİ KROKİSİ, AĞAÇ SAYISI, SU KAYNAĞINIZIN ARAZİ İÇİNDEKİ KONUMU HAKKINDA BİLGİLER GEREKLİDİR.
SELAMLAR…
ümit ayaz
Kas 12, 2014sayın noyan bey kitabınızı okuyorum gerçekten biz ceviz yetiştiricileri olarak çok fayda sağlayacağımız bir kitap emeğiniz ve yardımlarınız için çok teşekkürler. selamlar
Noyan YILDIRAN
Kas 18, 2014SAYIN ÜMİT HANIM,
DİJİTAL CEVİZ KİTABIMIZI BEĞENDİĞİNİZE MEMNUN OLDUM.
LÜTFEN TAKİP ETMEYE DEVAM EDİNİZ.
SELAMLAR…
mehmet atar
Ara 15, 2014bilgiyi paylaşma konusunda yapmış olduğunuz cömertlik için sonsuz teşekkürler…
çalışmalarınızda başarılar diliyorum…
sevgiler, selamlar, saygılar, hürmetler…
Noyan YILDIRAN
Ara 20, 2014SAYIN ATAR,
BİLGİYE GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ SAYGI VE DEĞER, KENDİSİ KADAR ÖNEMLİDİR.
SELAMLAR
Muzaffer SEVİNDİ
Ara 16, 2014Sayın Noyan Bey benim ceviz bahçem Ayaş / Oltan’da 13 dönüm Oğuzlar 77 cevizi dikildi şu anda 1 yaşında ve geçen sene Mart ayında dona maruz kaldılar ancak kendilerini kurtardılar bu sene de böyle bir don olayı olursa ki inşallah olmaz bu konuda ne yapabilirim. saygılar.
Noyan YILDIRAN
Ara 20, 2014SAYIN SEVİNDİ,
CEVİZİN SEZON SÜRGÜNLERİNİN PİŞKİNLEŞMESİ VE SOĞUĞA DAYANIKLILIĞINI ARTTIRMAK İÇİN, MUTLAKA POTASYUM VE AMİNO ASİT KULLANMANIZ GEREKLİDİR.BU DA ANCAK BAKIM PROGRAMI AYLARINDA YAPILABİLECEK BİR UYGULAMA SİNSİLESİDİR.
BU KONULAR, ” SEZONLUK SÜRGÜN KALİTESİ ” SAYFASINDA , ” CEVİZ BAKIM PROGRAMI:AYLAR ” VE ” İLKBAHAR DONLARI ” SAYFASINDA ANLATILMIŞTIR.
SELAMLAR
halil eksioglu
Ara 20, 2014Sn. Noyan kitabinizda ceviz bakim programinda haftada iki defa 72 lt sulama yapmamiz gerektigini soyluyorsunuz bu cok degilmi? Veya kac yasindaki cevizler icin gecerli yeni dikilen 1 ,2 , 3, bu yastaki fidanlar icinde bu sulama gecerlimidir ? Saygilarimla
Noyan YILDIRAN
Ara 20, 2014SAYIN EKŞİOĞLU,
BAHSETTİĞİNİZ SULAMA TEKRARI VE SU MİKTARI, TEMMUZ VE AĞUSTOS AYLARI İÇİN OLDUĞUNU, SADECE İLGİLİ AYLARIN BAKIM PROGRAMINDA YAZILMIŞ OLDUĞUNU GÖRMÜŞ OLMANIZ LAZIM. BU AYLARDA GEREK TOPRAK VE GEREKSE DE BİTKİDEKİ SU BUHARLAŞMASI MAXİMUMDUR. BU MİKTARLAR, YİNE İLGİLİ SAYFANIN ALTINDAKİ NOTLARDA 1 TOPRAK YAŞLI FİDANLAR İÇİN OLDUĞU DA ANLATILMIŞTIR.
SELAMLAR
umut çetin
Ara 20, 2014noyan bey,
antalya için uygun bir cins arıyorum. soğuklama süresi antalya ortalaması 388 saat. haliyle sadece pikan uygun gibi, çünkü pedro ve chandler 400 saat istiyor en az. yardımcı olursanız sevinirim.
teşekkürlerimle…
Noyan YILDIRAN
Ara 22, 2014SAYIN ÇETİN,
ANTALYA SAHİL BÖLGESİ İÇİN CHANDLER ÇEŞİDİ UYGUNDUR.
SİZİN EDİNMİŞ OLDUĞUNUZ BİLGİYE GÖRE 12 SAATLİK SOĞUKLAMA FARKI, MİLİMETRİK DÜŞÜNÜLECEK KADAR ÖNEMLİ BİR FARK DEĞİLDİR.
SELAMLAR
NOT:DİKKAT EDECEĞİNİZ HUSUS, MEYVE İÇİ ESMERLEŞMESİ BAKIMINDAN, YÖRENİZDEKİ HASAT TARİHİNİ DENEYEREK TAKİP ETMENİZ OLACAKTIR.
mehmet atar
Ara 24, 2014selamün aleyküm..
niğde kolsuz civarında bir yer almak durumundayız..
henüz almadığımız için elimizde toprak tahlilimiz de yok..
ama iklim olarak kolsuz soğuğuna dayanıklı bir tür bulabilmemiz mümkün müdür..
chandler, niksar-1, fernor dayanabilirler mi…
sonsuz teşekkürler, minnetler…
Noyan YILDIRAN
Ara 25, 2014SAYIN ATAR,
O YÖREDE, CHANDLER VE FERNOR ÇEŞİTLERİ KIŞ SOĞUĞUNDA SIKINTI YAŞAR ZİRA, NİĞDE EKSİ 25 DERECEYİ GÖREN BİR YER.
NİKSAR-1 ÇEŞİDİYLE İLGİLİ BİLGİM YOK.
SELAMLAR
mehmet atar
Ara 25, 2014kışın şiddetli soğukları ve geç donlar..
her ikisi açısından da düşünüyorum..
mehmet atar
Ara 26, 2014önereceğiniz bir çeşit var mı..
teşekkürler..
halil eksioglu
Oca 01, 2015Sn . Yıldiran agaclarga güneş yanigina karşı güntozu uygulamasini tavsiye etmissiniz lakin gün tozunu bir türlü bulamadim bunun yerine ağaçların govdelerine kireç ve göz taşı karışımını sürsem faydalı olurmu . Saygilarimla.
halil eksioglu
Oca 05, 2015Sn. Noyan son olarak ilaclama programinda bakir icerikli ilac ve m-45 icerikli ilac ve streptomycin icerikli ilac bunlarin üçü karistirilir yazmizsiniz, yada ben yazdiginizimi yanlis anladim ? ama bakir icerikli bir ilac baska birseyle karistirilmaz diye ziraatciler beni uyardi sizce bu ilaclar karisabilirmi ve rica etsem bana ilac marka larinida yazabilirmisiniz SAYGILARIMLA.
AHMET BABA
Şub 02, 2015İyi Günler,Hayırlı Çalışmalar.Bu siteye ilk defa yazıyorum.Ben,tam bir sene önce 100 adet chandler türü ceviz diktim.Sadece dikerken gübre attım.Ondan sonra bugüne kadar hiçbir şey yapmadım.Ne ilaçlama,ne gübreleme,ne budama hiçbir şey yapmadım.Fidanlar tam 1 yıllık oldu.Benim şimdi bu aşamadan sonra neler yapmam lazım?Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz? Cevizler 8×5 olarak dikildi. Ben,bu cevizlerin arasına 2 nci bir ürün yapabilirmiyim ve bana hangi ürünü tavsiye edersiniz? Saygılarımla…
Noyan YILDIRAN
Şub 10, 2015SAYIN BABA,
BAKMAYACAĞINIZ CEVİZİ DİKMENİZ, CEVİZE HAKSIZLIKTIR.
MUTLAKA DETAYLI TOPRAK TAHLİLİNİZİ YAPTIRINIZ.
TAHLİL SONUÇLARINIZI BANA GÖNDERİRSENİZ, SİZE CEVİZ BAKIM PROGRAMI KONUSUNDA YARDIMCI OLABİLİRİM.
SELAMLAR
CELAL KARA
Şub 14, 2015ÇOK HARİKA BİR SİTE OLMUŞ TEBRİKLER BENIMDE ON DEKAR TARLAM VAR NASİP OLURSA BENDE CEVİZ DIKMEYİ DUSUNUYORUM
yaşar arık
Şub 15, 2015sn.noyan ben g.antepten gelip ceviz kursuna katılmak istiyorum lütfen neyapmam gerektiğini bildirirseniz sevinirim tlf.05368858857
Noyan YILDIRAN
Şub 17, 2015SAYIN ARIK,
DİJİTAL CEVİZ KİTABININ ANA SAYFASINDA, ” CEVİZ AŞI EĞİTİM KURSU ” SAYFASINDAKİ YÖNLENDİRMELERE GÖRE HAREKET EDERSENİZ, SİZE AŞI KURSU İLE İLGİLİ ŞARTNAME VE EĞİTİM DOSYALARI BİLGİLERİ İLE, AŞI KURS TARİHİ VE AŞI KURS GRUBUNUZ BİLDİRİLECEKTİR.
SELAMLAR
Sadettin Tosun
Şub 18, 2015Selam Sayın Noyan bey öncelikle karşılıksız verdiğiniz bu bilgilerden dolayı size çok teşekkür ederim. Ben kimya öğretmeniyim, Zamanımı ve geleceğimi değerlendirme adına, gemde köyüme yatırım olması amacıyla ceviz bahçesi kurma kararı aldım, 6 aylık araştırma sonucunda kafamın çok karıştırdığınıda farkettim. Ankara Kalecik Yeniçöte köyü 1350metre rakım köyün arazisinin genel yönü kuzey cephe. 23 dönüm tarlamızda şuna buğday yetiştiriliyor. Şuan tercih edilecek ceviz türü konusunda Fernor uygun gibi görünüyor. Yalnız benim bilgilerim tamamen teorik. Değerli bilgi ve tecrübelerinize yürüme kararı aldığım bu zun yolda rehberlik ederseniz şerefyad olurum. Sizin özellikle tavsiye edeceğiniz bir tür varmı bu iklim şartlarına. Başka bir husus ta Rekor Gelişim isminde büyümeyi hızlandırman bir ürün reklamı inceledim. Bu konudaki fikrinizi merak ediyorum saygılarımla.
Noyan YILDIRAN
Şub 19, 2015SAYIN TOSUN,
YAZMIŞ OLDUĞUM DİJİTAL CEVİZ KİTABINI BEĞENDİĞİNİZE MEMNUN OLDUM.
SORDUĞUNUZ KONULAR ÇOK DETAYLI OLDUĞUNDAN DOLAYI, CEP TELEFONU İLE İRTİBATA GEÇERSENİZ, SİZE DAHA DETAYLI BİLGİLERİ DAHA HIZLI ANLATMA İMKANIM OLUR.
SELAMLAR
Süleyman Kaygısız
Mar 14, 2015Fidanlarımızı başka firmadan alıp oluşturduğumuz ceviz bahçesindeki fidanlarla ilgili sorunlarımızı, aldığımız firmaya ilettiğimiz halde ne ilgilendiler nede gelip baktılar,nede bilgi verdiler.Telefonla bile muhatap olmadılar.Sizleri tesadüfen internet ortamında görüp telefonunuzu arayarak irtibata geçtim.Beni telefonla bilgilendirip bana en az yarım saatinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.İsteseydiniz size fidanları biz satmadık,aldığınız firmayla irtibata geçiniz diyebilirdiniz.Bu da gösteriyor ki sattığınız fidanların arkasında ne kadar durduğunuzu ve takip ettiğinizi. SAYGILARIMLA
halil eksioglu
Mar 27, 2015Sn. Yıldıran öncelikle size bu siteyi hazirladiginız için çok teşekkür ederim sayenizde bilgi sahibi olduk lakin size bir sorum olacak yabanci otlarla mucadele etmek icin kimyasal ilaç kullanmak istiyorum hangi ayda ve 1 yasindaki ceviz fidanlarinda kullanabilirmiyim . Saygilarimla.
murat gunay
Mar 30, 2015selam benim 4dönum yerim var adanada rakım 100 -200 tahmini centlır dikmeyi duşunuyorum yardmarınızı rica ediyorum gerekirse yannıza gelirim adanada pikan cevizi oluyor çok teşekkur ederim saygılar
Noyan YILDIRAN
Nis 02, 2015SAYIN GÜNAY,
BAHSETTİĞİNİZ BÖLGEDE CHANDLER CEVİZİ UYGUNDUR.
DOĞRU ADIMLARLA YAPACAĞINIZ CEVİZ BAHÇESİNDE SİZE YARDIMCI OLABİLİRSEK MEMNUN OLURUZ.
SELAMLAR
ali altay
Nis 08, 2015ceviz tohumu satışınız söz konusu olabilir mi? yada piyasa satışı olan bir ürün mü? piyasada satışı varsa güvenerek alabileceğim bir yeri önerebilir misiniz?
Noyan YILDIRAN
May 06, 2015SAYIN ALTAY,
EKİM AYINDA ARARSANIZ , SİZE YARDIMCI OLABİLİRİZ.
SELAMLAR
Sinan GUNGOR
May 07, 2015Selamlar, Oykunuzu okudum ve etkilendim. Basarılarınızın devamını dilerim. Benim sorum, çok amator olarak ceviz yetiştirmeye başlamak istiyorum. 800 mt yerim var. RAkım 1100-1200 arası. Aşı yapılmış fidan ihtiyacım var. Doğru mu hareket ediyorum bilmiyorum ama bu iş beni kendine çekiyor. En azından haftasonları yararlı bir iş yapmak istiyorum. Değerli fikirlerinizi bekliyorum Noyan bey
Nuri Sezer
May 08, 2015Noyan Bey çok güzel ve faydalı bir site yapmışsınız. Verdiğiniz emek için teşekkürler. Bu yıl İzmir’de 250 ağaçlık bir ceviz bahçesi oluşturduk. Her ne kadar asıl mesleğim ziraat olmasa da bu işi zevk alarak yapmaktayım. Bu bahçede yer alan fidanları da burada yer alan bilgiler ışığında yetiştirmeye çalışacağız. Tekrardan bilgiler için teşekkürler. İzmir’e geldiğinizde sizleri misafir etmek isteriz. Kolaylıklar dilerim.
Mert Yurddaş
May 29, 2015Öncelikle sanal alemi bilgi çöplüğü olarak kullanmadığınız için size çok teşekkür ederim ve çok değerli bilgilerinizi paylaştığınız için size, hak eden birine saygılarımı sunmaktan mutluluk duyarım.İyiki varsınız
Noyan YILDIRAN
Haz 04, 2015SAYIN YURDDAŞ,
DİJİTAL CEVİZ KİTABI, FARKI GÖREN VE ANLAYANLAR İÇİN,
SEVGİLERİMLE…
ceviz sever
Tem 16, 2015sayın Noyan,
verdiğiniz bilgiler çok faydalı teşekkür ederim.
izniniz olursa bir kaç soru sormak isterim.
x su konusunda yeni dikilen ağaçların yaşına göre sulama miktarını ve sudeposunun özelliklerini bizlere aktarabilirmisiniz ( beton- polyester hangisi tercih edilmeli ve büyüklüğü)
x Altay ceviz diye birşey var. fikrinizi alabilirmiyiz.
Noyan YILDIRAN
Tem 19, 2015SAYIN CEVİZSEVER,
CEVİZ FİDANLARININ SULAMA MİKTARI VE SULAMA ARALIĞI BİLGİLERİ, CEVİZ BAKIM PROGRAMI:MAYIS AYI, SAYFASINDA ANLATILMIŞTIR.
DEPOLAMA HAVUZLARINDA MEMBRAN KAPLAMA KULLANMANIZI, UZUN ÖMÜR VE BAKIM KOLAYLIĞI BAKIMINDAN ÖNERİRİM. BUNUNLA İLGİLİ BİLGİLER, DEPOLAMA HAVUZLARI SAYFASINDA ANLATILMIŞTIR.
SELAMLAR
affan gargar
Tem 31, 2015Merhaba Noyan bey
Edirne Uzunköprüde 5 dönümlük bir araziyi ceviz ekmeyi düşünüyorum.
toprak numunelerini tahlile verdim ünümüzdeki hafta sonuçlar çıkacak.
çeşit olarak ne önerirsiniz.
bir de ahır gübresi hazırlanması konusunda sönmemiş kireç yerine tarım kireçi kullana bilirmiyiz?
sitedeki faydalı bilgiler için de teşekkür edeim.
mehmet öztürk
Ağu 06, 2015sn noyan bey şimdiye kadar internette bir çok kafa karıştırıcı bilgi ile karşılaştım fakat sizin siteniz kadar net bilgi veren ile karılaşmadım teşrkkürle elinize sağlık ama şu varki bu siteden önceki sitelerden öğrendiğim bilgiler ile dikmiş olduğum ceviz fidanlarından 3 yaşına girmesine ramen bir sonuç alamadım toprak tahliili yaptır dım ph 8 bor 186 demir 1,3 tuzsuz kumsuz hafif alkalik bide bizim oradaa kükürtlü su çıkıyor önerirmisiniz yada bana bu kıtaptan yediye eder mişsiniz ceviz bahçesini daya geliştireceğim
YUSUF GÖKGÖZ
Ağu 11, 2015sayın Noyan Yıldıran yaklaşık 1. gurup 10 (yaşlar 25 -10) ve 2.gurup 25 adet 2-3 yaşında yerli ceviz ağacım var hepsini aşıladım. 1. guruptan 5 tane tuttu 2 m sürgün verdi 2. guruptan 2 tane tuttu. çok üzüldümacı verdim onlara serbest bıraktım hep yabani filiz verdiler ne yapayım ticari değil amatörce ilgileniyorum . abi bana kalem gönderebillrmisin parası peşin
Koray Çetin
Ağu 19, 2015Merhabalar Sayın Noyan Yıldırhan,
İnsanlara bu kadar bilgi karışıklığının olduğu bir ortamda yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Çok yoğun olduğunuzu görüyorum eğer zamanınız olurda cevaplarsanız sevinirim. Ben Memurum, yaklaşık 1 yıldır ceviz yetiştiriciliği hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum. Mersinde Ceviz bahçesi kurma fikrim var yaklaşık 120.000 tl civarında bir para ile yatırım yapmak istiyorum (Arazi maliyetide içinde olacak). Ben sizinle mutlaka yüzyüze görüşmek istiyorum ama genel bir bilgi almak istedim bu para ile kaç dekarlık bir yatırım yapılabilir ve mevki olarak Mersinde nereyi önerirsiniz, nerede daha iyi verim alabiliriz, önerdiğiniz yerler var mıdır. Teşekkürler.
Cemal BENLİ
Eyl 11, 2015Merhaba Sayın Noyan Yıldıran
Öncelikle verdiğiniz güzel bilgiler için teşekkür ederim. Benim merak ettiğim şey şu: Aşı çeşitlerini çok güzel anlatmışsınız. (zımbalı yongalı, zımbalı kalem vb.) Bu aşılarınız durgun aşı mı, sürgün aşı mı? Fotoğraflar 29 Ekim”de çekilmiş.
Diğer bir konuda da fikrinizi almak isterim. İzmir-Tire’de ovada bulunan arazime (taban olduğu için) 8 x 8 chadner cevizi diktim 15 Şubat 2015’te. Bazı arkadaşlarım sıra üzerine birer tane daha dikmemi istiyorlar. Sıra üzeri 4m , sıralar arası 8m olsun diyorlar. Siz bu konuda ne önerirsiniz. Teşekkürler.
Noyan YILDIRAN
Eyl 14, 2015SAYIN BENLİ, AŞININ DURGUN AŞI OLUP OLMAYACAĞINI BELİRLEYEN UNSUR, AŞI TARİHİDİR. ÖRNEĞİN AŞINIZI ERKEN SONBAHARDA YAPARSANIZ, DURGUN YANİ (UYURGÖZ) OLUR VE MÜTEAKİP VEJETASYON DÖNEMİNDE ÇALIŞMAYA BAŞLAR.DİKİM ARALIĞI OLARAK DA 8X4 UYGUN OLACAKTIR.SIRA ÜZERİNDEKİ FİDANLARIN ARASINA BİRER TANE DAHA DİKİNİZ. BÖYLELİKLE DEKARINIZA 31 AĞAÇ SIĞAR. SELAMLAR….
abdurrahman kır
Eyl 30, 2015Merhaba Noyan bey;
İnternet sitenizi çok begendım tebrık edıyorum.
Benim sorum Adana Çevlik köyünde 5 dönüm tarlam var buraya ceviz agacı dikmek istiyorum profesyonel biri değilim ama hava sartları ve ıklım konusunda bilğim olmadıgı ıcın hangı cevızı dıksem bilemedim bu konuda yardımcı olabılırmısınız acaba kısın -5 gormuyor yazın ıse 28 dereceyı gecmıyor hava sıcaklıgı sıs hıc olusmaz.
Noyan YILDIRAN
Eki 09, 2015SAYIN KIR,
CHANDLER ÇEŞİDİ DİKEBİLİRSİNİZ, ANCAK ÖNCE DETAYLI TOPRAK VE SU TAHLİLLERİNİZİ MUTLAKA YAPTIRINIZ.
SELAMLAR
ahmet kavak
Kas 03, 2015Sayın Noyan Yıldıran benim sorunum da aynı kararma.Fakat yeşil kabuğu çatlamadan topladığım zaman cevizden ayırmak zor oluyor. Bu konuda bizi bilğilendirirseniz sevinirim.Teşekkürler
Noyan YILDIRAN
Oca 18, 2016SAYIN KAVAK,
BU SORUNUNUZUN CEVAB CEVİK KABUK SOYMA MAKİNESİDİR…SELAMLAR
Sami Eğilmez
Ara 22, 2015Sayın Noyan Yıldıran ben yeni ceviz bahçesi yapacağım bana nasıl yardımcı olabilirisiniz fide alacağım
Noyan YILDIRAN
Ara 24, 2015SAYIN EĞİLMEZ,
KURACAĞINIZ BAHÇE İLE İLGİLİ SORULARINIZI, LÜTFEN TELEFON İRTİBATI İLE SORUNUZ.
SELAMLAR
Bülent saygı
Ara 24, 2015İyi günler aralık ayında budama yapsam sakıncası varmı
Noyan YILDIRAN
Oca 18, 2016SAYIN SAYGI,
BUDAMAYI BAHARDA YAPINIZ LÜTFEN..SELAMLAR
murat uğur özferendeci
Tem 26, 2016Merhaba Noyan bey Göndermiş olduğum toprak analiz raporunu inceledikten sonra telefonla arayıp rapor sonucunun artı ve eksi yönlerini, arazi yüksekliğinin ,yabancı ceviz çeşitlerinin ve toprağın iyileştirilmesi için yapılacak çalışmaları örnekler vererek anlattığı için kendisine teşekkür ederim.İyiki varsınız. Sevgi ve selamlar.
Özgür topal
Kas 09, 2016Sayın noyan bey merhaba
Ben bu 12 ayın ortalarında chandler veviz dikimi yapacağım
90 adet dikeceğim
Toprak analizimi yaptırdım
İsterseniz size gönderebilirim
Ceviz çukurlarımı 2 ay önce kepceyle kazdırdım
Toprak analazimi göndersem yatdımco olurmusunuz
Teşekkürler
admin
Ara 09, 2016SAYIN TOPAL,
TAHLİL SONUÇLARINIZI GÖNDERİNİZ. SAYGILARIMIZLA
Muhiddin Yaman
Kas 17, 2016Merhaba Noyan bey Benim 200 ağaçlı chandler cinsi 7 yaşında ceviz bahçem var.İki yıldır cevizler içini doldurmuyor ve içleri siyah.Toprak analizi sonuçlarına göre Erken ilk baharda ağaç başına A. NİTRAT %26 lık 350 gram, Yine erken ilk baharda POTASYUM SÜLFAT 300 gram ağaç başına ve meyve bağlamada A.NİTRAT %26 lık 300 gram ağaç başına önerdiler.Ben istenilen gübreleri uyguladım.Analiz sonuçları:potasyum:27,11,fosfor:18,32,kireç:0,40, organik madde:0,5959,toplam tuz:0,0032,ph:6,66,saturasyon% 31,9 Benim bahçem Balıkesir /Ayvalık-Altınovada.Sulamayı baraj suyu ile salma yapıyorum.Toprak yüzeyden itibaren 35 cm milil toprak altı kumlu toprak.Sulamayıda 10 günde bir yaptım.Cevizlerin genel olarak sürgünleri normal. sulama,gübreleme ve diğer konularda ne yanlışlıklar yapıyorumki sonuç hüsran oluyor. Bilgisini esirgemeyen size olan cesaretim ve güvenimden dolayı sizden yardım bekliyorum.Çok teşekkür ediyorum.Herşeyiniz gönlünüzce olsun.Selamlar.
admin
Ara 09, 2016SAYIN YAMAN,
DİJİTAL CEVİZ KİTABIMIZDAKİ, AYLAR İTİBARİ İLE, MAYIS-HAZİRAN -TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARINDAKİ BAKIM PROGRAMLARINI EKSİKSİZ UYGULAYINIZ.
NİSAN BAŞINDA. AĞACINIZIN İZDÜŞÜMÜNDEN ALACAĞINIZ TOPRAĞI TEFERRUATLI TAHLİL ETTİRİP SONUÇLARI BANA GÖNDERİRSENİZ, SİZİN İÇİN BAKIM PROGRAMINDAKİ GÜBRE DOZAJLARINIZI GÖNDEREBİLİRİM.
SELAMLAR
Alizade Punhan
Nis 02, 2017Selam.chandler ceviz asi yapildiktan sonra gozleri kac gunden sonra patlamaya bawlar?
admin
Nis 05, 2017SAYIN PUNHAN, YAKLAŞIK 20-25 GÜN SONRA PATLAMALAR BAŞLAR…SELAMLAR
Oytun Yılmaz
May 01, 2017Son sorum ise arazi drenajı ile ilgil. Arazinin dreneja ihtiyacı olup olmadığı nasıl anlaşılır. Kazılan profil çukurlarından birine su doldurup suyun boşalma süresini ölçmek mantıklı bir yöntem olur mu ?
admin
May 02, 2017SAYIN YILMAZ,
SORULARINIZIN CEVAPLARI OLDUKÇA TEFERRUATLI OLDUĞUNDAN DOLAYI LÜTFEN CEP TELEFONU İLE İRTİBATA GEÇİNİZ. SELAMLAR
nur
May 20, 2017Merhabalar cevizlerimizi toplayınca içi dolu ancak kuruduktan sonra içi bötle çekilmiş oluyoe. Sanırım iç pörsümesi dediğiniz durum. Ne önerirsiniz?
admin
May 28, 2017SAYIN NUR,
MUHTEMELEN ERKEN HASAT EDİYORSUNUZ.. AYRICA KURUTMA İŞLEMİNİ GÖLGEDE YAPINIZ. SELAMLAR
Faruk YILDIZ
Ara 18, 2018Noyan bey, Dijital Ceviz Kitabınız harika olmuş. Elinize emeğinize sağlık. Buradan alacağınız sevap size yeter. Allah emeğinizi boşa vermesin. Sağlık-sıhhat ve bol kazanç diliyorum.
yakup aktoy
Oca 08, 2019bu sitede emeği geçen herkese çok teşekürler çok faydalı buldum